Terug
Terug

Gympen voor hallux valgus als het regent

Herken je dit? Het regent hard, maar je móét naar buiten. Na nog geen vijf minuten zijn je voeten doorweekt. Een ander paar schoenen? Juist, vergeten. Je zult dus nog de hele dag op deze natte dingen moeten blijven lopen. Een half uurtje later merk je dat de schoenen een beetje knellen en schuren, vooral op de plek van je hallux valgus. Je dacht dat je wel weg kwam met die smalle gympen. Toch niet dus… En het is al zo’n uitdaging, comfortabele gympen voor hallux vinden die er ook nog eens leuk uitzien. Daar schiet de Schoenwijzer te hulp! Wij adviseren je over de aankoop van een goed paar gympen voor hallux valgus, ook als het regent!

Gympen voor hallux valgus als het regent

Welke gympen zijn geschikt voor hallux valgus (in de regen)?

Wanneer je met slecht weer – lees: regen – naar buiten moet, is het belangrijk om goede schoenen te dragen. Voor je voeten, maar ook voor de rest van je lichaam. Je krijgt veel minder snel last van voetklachten, als je altijd goede schoenen draagt. Maar wat zijn goede gympen voor hallux valgus hebt? Allereerst is het belangrijk om te letten op de pasvorm van gympen. Een schoen kan namelijk nog zo goed zijn, als hij jou niet goed past dan zijn de gympen helaas nog steeds niet goed voor jouw voeten. Naast de pasvorm, is de uitsparing van gympen ook belangrijk bij hallux valgus. Dit houdt in dat er een extra ruimte bij de voorvoet van de schoen is. Zo is er meer ruimte voor je hallux valgus, wat knellen en schuren zal verminderen. Het derde onderdeel om goed op te letten is het materiaal van gympen. Is het een natuurlijk materiaal, dat zich vormt naar je voet? Dat is bijna altijd de meest comfortabele optie voor gympen voor hallux valgus. Hallux valgus kan lastig zijn. Speciale hallux valgus schoenen zijn dan de oplossing!

Waar je op moet letten als je gympen koopt voor hallux valgus

We geven je tips om op te letten als je gympen voor hallux valgus gaat kopen. Zeker wanneer je last hebt van hallux valgus is het belangrijk om de tijd te nemen de schoen goed te passen. Vragen die je jezelf kunt stellen om te bepalen of de gympen goed passen, zijn:

  • Hebben mijn tenen ruimte om te bewegen?
  • Zitten de schoenen ook niet te ruim, waardoor mijn voeten gaat schuiven?
  • Zijn de schoenen gemaakt van materiaal dat zich aanpast aan mijn voeten?
  • Knellen de schoenen nergens?

Door deze vragen te beantwoorden, weet je of je de juiste gympen voor je hallux valgus hebt gekozen. Wil je meer weten over het kopen van nieuwe schoenen? Hier lees je meer. 

Was dit artikel behulpzaam?

1
0

Meer onderwerpen:

Tintelende voeten

Tintelende voeten

Lees meer
Krakende schoenen

Krakende schoenen

Lees meer
Hallux valgus spalk

Hallux valgus spalk

Lees meer
Verschillende schoenen

Houding verbeteren met de juiste schoenen

Lees meer

Over welk onderwerp wilt u iets weten?

Word schoenwijzer

Ontvang altijd onze nieuwste tips!