Terug
Terug

Zoek je gympen voor hallux valgus?

Wanneer je last hebt van hallux valgus kan het een hele uitdaging zijn om leuke gympen te kopen. Daarom is de Schoenwijzer er. Wij helpen jou comfortabele en stijlvolle gympen te vinden voor als je last hebt van hallux valgus.

Hallux valgus gympen

Tips bij het kopen van gympen voor hallux valgus

Heb jij last van hallux valgus en ben jij op zoek naar stijlvolle gympen? We geven je een aantal tips om de juiste gympen te kopen voor hallux valgus. Dat goede gympen voor hallux valgus belangrijk zijn, mag duidelijk zijn. Maar hoe weet je nou of je de juiste gympen draagt? Daarbij is het vooral van belang dat de schoenen goed passen bij jouw voeten. Een goede pasvorm, betekent dat de schoen niet alleen goed zit over de lengte van de voet, maar ook over de breedte en de hoogte. Een goede gymp sluit mooi op jouw voet aan, maar knelt nergens. Je moet nog voldoende ruimte hebben om jouw tenen te bewegen. Let daar dus goed op wanneer je gympen gaat passen! Neem hier de tijd voor en kies voor een gympen die echt goed past. Waar je nog meer op kunt letten bij het kopen van gympen voor hallux valgus, is het materiaal van de schoen. Is de schoen gemaakt van materiaal dat zich naar je voet vormt? Het liefst koop je gympen van leer, wat een natuurlijk materiaal is dat zich naar jouw voet vormt.

Gympen met een goed voetbed voor hallux valgus

Als je nu toch de tijd uittrekt voor het kiezen van de perfecte gympen, kijk dan ook naar het voetbed van de gympen. Voor extra draagcomfort kan een goed voorgevormd voetbed wat meer ondersteuning bieden, zeker bij hallux valgus is een goed voetbed erg prettig. Het kan voor verlichting van de klachten zorgen. Maar ook als je geen hallux valgus hebt, is een goed voetbed fijn. Dankzij de extra steun aan je voeten, loop je een stuk lekkerder wanneer je de hond uitlaat, een stuk gaat wandelen met een vriendin of gewoon je dagelijkse boodschap gaat doen.

Was dit artikel behulpzaam?

1
0

Meer onderwerpen:

Goede schoenen en steunzolen

De combinatie van een perfecte schoen en inlegzool: kom van voetklachten af

Lees meer
middenvoetsbeentjes

Doorlopen met gebroken middenvoetsbeentje

Lees meer
Innofeet podotherapeut wachtkamer

Een eerste afspraak met de podotherapeut

Lees meer
Beenlengteverschil

Beenlengteverschil

Lees meer

Over welk onderwerp wilt u iets weten?

Word schoenwijzer

Ontvang altijd onze nieuwste tips!