Terug
Terug

De juiste hakken bij hallux valgus voor binnen

Herken je dit? Je bent veel binnen, hebt last van hallux valgus en zoekt daarvoor hakken. Een hele uitdaging, want comfortabele hakken die er ook nog leuk uitzien voor hallux valgus liggen niet voor het oprapen. Tja, en nu? Daar schiet de Schoenwijzer te hulp! Wij adviseren je over de juiste hakken voor hallux valgus als je veel binnen bent.

De juiste hakken bij hallux valgus voor binnen

De juiste hakken voor binnen met hallux valgus

Wanneer je binnen bent, is het ook belangrijk om goede schoenen te dragen. Voor je voeten, maar ook voor de rest van je lichaam. Je krijgt veel minder snel last van voetklachten, als je altijd goede schoenen draagt. Maar wat zijn goede hakken voor binnen als je hallux valgus hebt? Allereerst is het belangrijk om te letten op de pasvorm van hakken. Een schoen kan namelijk nog zo goed zijn, als hij jou niet goed past dan zijn de hakken nog steeds niet goed voor jouw voeten. Naast de pasvorm, is het voetbed van hakken belangrijk als je binnen bent. Een goed voorgevormd voetbed kan je voet wat meer ondersteuning bieden, zeker bij hallux valgus is een goed voetbed erg prettig. Het derde onderdeel om goed op te letten is het materiaal van hakken. Is het een natuurlijk materiaal, dat zich vormt naar je voet? Dat is bijna altijd de meest comfortabele optie voor jouw hallux valgus schoenen.

Waar je op moet letten als je hakken koopt voor binnen met hallux valgus

We geven je tips om op te letten als je hakken voor binnen met hallux valgus gaat kopen. Zeker wanneer je last hebt van hallux valgus is het belangrijk om de tijd te nemen de schoen goed te passen. Vragen die je jezelf kunt stellen om te bepalen of de hakken goed passen, zijn:

  • Hebben mijn tenen ruimte om te bewegen?
  • Zitten de schoenen ook niet te ruim, waardoor mijn voeten gaat schuiven?
  • Zijn de schoenen gemaakt van materiaal dat zich aanpast aan mijn voeten?
  • Knellen de schoenen nergens?

Was dit artikel behulpzaam?

0
0

Meer onderwerpen:

Tintelende voeten

Tintelende voeten

Lees meer
Krakende schoenen

Krakende schoenen

Lees meer
Hallux valgus spalk

Hallux valgus spalk

Lees meer
Verschillende schoenen

Houding verbeteren met de juiste schoenen

Lees meer

Over welk onderwerp wilt u iets weten?

Word schoenwijzer

Ontvang altijd onze nieuwste tips!