Terug
Terug

De juiste gympen bij doorgezakte voeten voor buiten

Herken je dit? Je bent veel buiten, hebt last van doorgezakte voeten en zoekt daarvoor gympen. Een hele uitdaging, want comfortabele gympen die er ook nog leuk uitzien voor doorgezakte voeten liggen niet voor het oprapen. Tja, en nu? Daar schiet de Schoenwijzer te hulp! Wij adviseren je over de juiste gympen voor doorgezakte voeten om buiten te dragen.

De juiste gympen bij doorgezakte voeten voor buiten

De juiste gympen voor buiten met doorgezakte voeten

Wanneer je buiten bent, is het belangrijk om goede schoenen te dragen. Voor je voeten, maar ook voor de rest van je lichaam. Je krijgt veel minder snel last van voetklachten, als je altijd goede schoenen draagt. Maar wat zijn goede gympen voor buiten als je doorgezakte voeten hebt? Allereerst is het belangrijk om te letten op de pasvorm van gympen. Een schoen kan namelijk nog zo goed zijn, als hij jou niet goed past dan zijn de gympen nog steeds niet goed voor jouw voeten. Naast de pasvorm, is het voetbed van gympen belangrijk als je buiten bent. Een goed voorgevormd voetbed kan je voet wat meer ondersteuning bieden, zeker bij doorgezakte voeten is een goed voetbed erg prettig. Het derde onderdeel om goed op te letten is het materiaal van gympen. Is het een natuurlijk materiaal, dat zich vormt naar je voet? Dat is bijna altijd de meest comfortabele optie voor jouw schoenen bij doorgezakte voeten.

Waar je op moet letten als je gympen koopt voor buiten met doorgezakte voeten

We geven je tips om op te letten als je gympen voor buiten met doorgezakte voeten gaat kopen. Zeker wanneer je last hebt van doorgezakte voeten is het belangrijk om de tijd te nemen de schoen goed te passen. Vragen die je jezelf kunt stellen om te bepalen of de gympen goed passen, zijn:

  • Hebben mijn tenen ruimte om te bewegen?
  • Zitten de schoenen ook niet te ruim, waardoor mijn voeten gaat schuiven?
  • Zijn de schoenen gemaakt van materiaal dat zich aanpast aan mijn voeten?
  • Knellen de schoenen nergens?

Was dit artikel behulpzaam?

0
1

Meer onderwerpen:

Zelfhulp bij hielspoor

Lees meer
Steunzolen

Podotherapeutische zolen

Lees meer
schoenen oprekken

Schoenen oprekken: een maatje te klein gekocht

Lees meer
Agletless gastblog

Ontdek het gemak van elastische veters voor dagelijks comfort

Lees meer

Over welk onderwerp wilt u iets weten?

Word schoenwijzer

Ontvang altijd onze nieuwste tips!