Terug
Terug

Welke laarzen voor binnen zijn geschikt voor doorgezakte voeten?

Herken je dit? Je bent op zoek naar leuke laarsjes die ook nog eens ondersteuning bieden aan jouw doorgezakte voeten. Een hele uitdaging, want comfortabele laarzen die er ook nog leuk uitzien voor doorgezakte voeten liggen niet voor het oprapen. Tja, en nu? Daar schiet de Schoenwijzer te hulp! Wij adviseren je over de juiste laarzen bij doorgezakte voeten voor binnen.

Welke laarzen voor binnen zijn geschikt voor doorgezakte voeten?

Waarom zijn goede laarzen voor doorgezakte voeten belangrijk?

Wanneer je doorgezakte voeten hebt, is het belangrijk om goede schoenen te dragen. Voor je voeten, maar ook voor de rest van je lichaam. Je krijgt veel minder snel last van voetklachten, als je altijd goede schoenen draagt. Maar wat zijn goede laarzen voor binnen als je doorgezakte voeten hebt? Allereerst is het belangrijk om te letten op de pasvorm van je laarzen. Een schoen kan namelijk nog zo goed zijn, als hij jou niet goed past dan is de laars nog steeds niet goed voor jouw doorgezakte voeten. Naast de pasvorm, is het voetbed van laarzen belangrijk als je doorgezakte voeten hebt. Een goed voorgevormd voetbed kan je voet wat meer ondersteuning bieden, zeker bij doorgezakte voeten is een goed voetbed erg prettig. Een podoloog/podotherapeut kan je advies geven over je voeten en zolen aanmeten. Zo heb je goede steunzolen specifiek gemaakt voor jouw voeten. Het derde onderdeel om goed op te letten is het materiaal van laarzen. Is het een natuurlijk materiaal, dat zich vormt naar je voet? Dat is bijna altijd de meest comfortabele optie voor jouw laarzen bij doorgezakte voeten.

Waar je op moet letten als je laarzen koopt voor binnen voor doorgezakte voeten

We geven je tips om op te letten als je laarzen voor binnen voor doorgezakte voeten gaat kopen. Zeker wanneer je last hebt van doorgezakte voeten is het belangrijk om de tijd te nemen de schoen goed te passen. Vragen die je jezelf kunt stellen om te bepalen of de laarzen goed passen, zijn:

  • Bieden de laarzen genoeg steun aan mijn voeten?
  • Is het materiaal van de laarzen stevig genoeg voor mijn doorgezakte voeten?
  • Hebben de laarzen een uitneembaar voetbed waar mijn (steun)zolen inpassen?

Meer informatie vind je in dit artikel over doorgezakte voeten. 

Was dit artikel behulpzaam?

1
0

Meer onderwerpen:

Tintelende voeten

Tintelende voeten

Lees meer
Krakende schoenen

Krakende schoenen

Lees meer
Hallux valgus spalk

Hallux valgus spalk

Lees meer
Verschillende schoenen

Houding verbeteren met de juiste schoenen

Lees meer

Over welk onderwerp wilt u iets weten?

Word schoenwijzer

Ontvang altijd onze nieuwste tips!