Terug
Terug

Perfecte gympen voor doorgezakte voeten voor binnen

Een goed paar schoenen waar je de hele dag op kunt lopen, dat wil toch iedereen? Toch kan het lastig zijn de perfecte schoenen te vinden als je last hebt van doorgezakte voeten. Specifieker nog, een gymp die ondersteuning biedt? Dat is lastig. Comfortabele gympen die er ook nog eens leuk uitzien voor doorgezakte voeten liggen niet voor het oprapen.  Tja, en nu? Daar schiet de Schoenwijzer te hulp! Wij adviseren je over de juiste gympen voor doorgezakte voeten voor binnen.

Perfecte gympen voor doorgezakte voeten voor binnen

Welke gympen passen bij doorgezakte voeten?

Wanneer je last hebt van doorgezakte voeten is het belangrijk om goede schoenen te dragen. Voor je voeten, maar ook voor de rest van je lichaam. Als je niet de juiste ondersteuning biedt aan je doorgezakte voeten, kun je lichamelijke klachten krijgen. Het begint vanaf onder: je voeten, je knieën, je heupen en uiteindelijk je rug kunnen problemen krijgen. Je gaat anders lopen om de klachten zoveel mogelijk te beperken. Dit resulteert weer in andere klachten. Belangrijk dus om meteen op goede schoenen te gaan lopen. Maar, wat zijn dan goede gympen voor doorgezakte voeten? Allereerst is het belangrijk om te letten op de pasvorm van je gympen. Een schoen kan namelijk nog zo goed zijn, als hij jou niet goed past dan is de gymp nog steeds niet goed voor jouw doorgezakte voeten. Naast de pasvorm, is het voetbed van gympen belangrijk als je doorgezakte voeten hebt. Een goed voorgevormd voetbed kan je voet wat meer ondersteuning bieden, zeker bij doorgezakte voeten is een goed voetbed erg prettig. Een podoloog/podotherapeut kan je advies geven over je voeten en zolen aanmeten. Zo heb je goede steunzolen specifiek gemaakt voor jouw voeten. Het derde onderdeel om goed op te letten is het materiaal van gympen. Is het een natuurlijk materiaal, dat zich vormt naar je voet? Dat is bijna altijd de meest comfortabele optie voor jouw gympen bij doorgezakte voeten.

Waar je op moet letten als je gympen koopt voor binnen voor doorgezakte voeten

We geven je tips om op te letten als je gympen voor doorgezakte voeten voor binnen gaat kopen. Zeker wanneer je last hebt van doorgezakte voeten is het belangrijk om de tijd te nemen de schoen goed te passen. Vragen die je jezelf kunt stellen om te bepalen of de gympen goed passen, zijn:

  • Bieden de laarzen genoeg steun aan mijn voeten?
  • Is het materiaal van de laarzen stevig genoeg voor mijn doorgezakte voeten?
  • Hebben de laarzen een uitneembaar voetbed waar mijn (steun)zolen inpassen?

Meer informatie vind je in dit artikel over doorgezakte voeten. 

Was dit artikel behulpzaam?

1
0

Meer onderwerpen:

Schoenen voor koud weer

Warme voeten: tips voor comfort in koude tijden

Lees meer
Enkellaarsjes brede voeten

Schoenen en seizoenen: aanpassingen voor elk weertype

Lees meer
Smalle voeten

Beroepsspecifieke schoenen: essentieel voor werkcomfort

Lees meer
Schoenen schoenwijzer

Waarom de juiste schoenmaat cruciaal is voor voetcomfort

Lees meer

Over welk onderwerp wilt u iets weten?

Word schoenwijzer

Ontvang altijd onze nieuwste tips!