Terug
Terug

Zoek je muilen voor diabetesvoeten?

Wanneer je last hebt van diabetesvoeten kan het een hele uitdaging zijn om leuke muilen te kopen. Daarom is de Schoenwijzer er. Wij helpen jou comfortabele en stijlvolle muilen te vinden voor als je last hebt van diabetesvoeten.

Zoek je muilen voor diabetesvoeten?

Tips bij het kopen van muilen voor diabetesvoeten

Heb jij last van diabetesvoeten en ben jij op zoek naar stijlvolle muilen? We geven je een aantal tips om de juiste muilen te kopen voor diabetesvoeten. Dat goede muilen voor diabetesvoeten belangrijk zijn, mag duidelijk zijn. Maar hoe weet je nou of je de juiste muilen draagt? Daarbij is het vooral van belang dat de schoenen goed passen bij jouw voeten. Een goede pasvorm, betekent dat de schoen niet alleen goed zit over de lengte van de voet, maar ook over de breedte en de hoogte. Een goede muil sluit mooi op jouw voet aan, maar knelt nergens. Je moet nog voldoende ruimte hebben om jouw tenen te bewegen. Let daar dus goed op wanneer je muilen gaat passen! Neem hier de tijd voor en kies voor een muil die echt goed past. Waar je nog meer op kunt letten bij het kopen van muilen voor diabetesvoeten, is het materiaal van de schoen. Is de schoen gemaakt van materiaal dat zich naar je voet vormt? Het liefst koop je muilen van leer, wat een natuurlijk materiaal is dat zich naar jouw voet vormt. Ook is het van belang dat het materiaal vriendelijk is voor jouw diabetesvoeten. Kijk bijvoorbeeld eens naar een muil met een chroomvrije voering. Ideaal voor jouw voeten!

Wil je meer informatie over geschikte muilen? Lees dit artikel over ‘Muilen voor alle soorten voeten’!

Muilen met een goed voetbed voor diabetesvoeten

Als je nu toch de tijd uittrekt voor het kiezen van de perfecte muilen, kijk dan ook naar het voetbed van de muilen. Voor extra draagcomfort kan een goed voorgevormd voetbed wat meer ondersteuning bieden, zeker bij diabetesvoeten is een goed voetbed erg prettig. Een zacht voetbed kan voor verlichting van de klachten zorgen. Maar ook als je geen diabetesvoeten hebt, is een goed voetbed fijn. Dankzij de extra steun aan je voeten, loop je een stuk lekkerder wanneer je de hond uitlaat, een stuk gaat wandelen met een vriendin of gewoon je dagelijkse boodschap gaat doen. Naast het voetbed is de binnenvoering belangrijk. Zitten er allemaal vervelende naadjes of randjes in de muil? Dan is deze niet geschikt voor jouw voeten. Bij muilen voor diabetesvoeten is het van belang dat je geen irritaties krijgt aan je voet. Deze kunnen leiden tot wondjes en ontstekingen. Heel vervelend! Let dus extra goed op bij het kopen van muilen voor jouw diabetesvoeten.

Meer lezen over diabetesvoeten? Dat lees je in dit artikel over diabetesvoeten.

Was dit artikel behulpzaam?

0
0

Meer onderwerpen:

Tintelende voeten

Tintelende voeten

Lees meer
Krakende schoenen

Krakende schoenen

Lees meer
Hallux valgus spalk

Hallux valgus spalk

Lees meer
Verschillende schoenen

Houding verbeteren met de juiste schoenen

Lees meer

Over welk onderwerp wilt u iets weten?

Word schoenwijzer

Ontvang altijd onze nieuwste tips!