Comfortabele werkschoenen

Werkschoenen, ze zijn bedoeld om er representatief uit te zien, soms worden ze gedragen voor de veiligheid, maar misschien wel het allerbelangrijkste bij werkschoenen: het comfort. Wat maakt een werkschoen nou comfortabel? En hoe kies je het juiste paar comfortabele werkschoenen voor jouw beroepsgroep? Schoenenwijzer helpt je op weg!

Wat maakt een werkschoen comfortabel?

Comfortabele werkschoenen waar je zorgeloos je werk op kan uitvoeren, moeten aan nogal wat eisen voldoen. Maar voordat je je een ongeluk schrikt bij het lezen van deze waslijst: als je gaat voor kwalitatieve schoenen van een goed merk, dan zit je vaak al helemaal goed hoor!

Om prettig jouw werkdag door te komen, ga je voor schoenen met een goede pasvorm, voldoende steun en het liefst een flexibele zool. Als het even kan, en je bijvoorbeeld niet werkt met zware materialen, dan kies je lichte schoenen. En in sommige gevallen zijn goede werkschoenen ook warm, bijvoorbeeld als je buiten werkt of in een koude omgeving zoals een koelruimte.

Flexibiliteit van je werkschoenen

Ben jij voor je werk veel op de been, bijvoorbeeld omdat je werkt als postbode, orderpicker? Of zoek je werkschoenen voor in de horeca? Dan is het lekker als je schoenen een flexibele zool hebben. Je voet wikkelt zich zo gemakkelijker af en je voeten worden op deze manier ook getraind. Gaandeweg ontwikkel je dus steeds sterkere voeten, wat de kans op voetklachten aanzienlijk doet verminderen.

Lichtgewicht schoenen zijn comfortabel

Als het even kan, is het fijn om lichte schoenen te dragen. We snappen dat dit natuurlijk geen optie is als je werkt als bouwvakker, verhuizer of met ander zwaar geschut te maken hebt. Maar in andere gevallen, kan je prima een lichtgewicht paar schoenen aan. Lichte schoenen zorgen dat je lopen je veel minder moeite kost en je minder snel vermoeid raakt. Geen overbodige luxe als je de hele dag op de been bent! Met lichtgewicht schoenen hoef je trouwens niet in te boeten aan stevigheid.

Voorkom (voet)klachten dankzij comfortabele werkschoenen

Goede schoenen zijn belangrijk, zeker als je veel staat voor je werk! Met comfortabele werkschoenen zorg je niet alleen dat je de kans op voetklachten zoals hielspoor of hamertenen vermindert, ook helpen ze bij het behouden van een goede lichaamshouding.

Tips bij het kopen van werkschoenen

Misschien een open deur, maar check vóór je investeert in een goed paar werkschoenen even de dresscode van je werkgever. Misschien moeten je schoenen wel een bepaalde kleur zijn, of geeft het bedrijf waar je werkt de voorkeur aan een bepaald type schoen. Daarna is het een zaak van héél kritisch zijn op je nieuwe paar schoenen. Je brengt er immers nogal wat uren op door en ook na je werk wil je energie houden om op stap te gaan. Let er dus op dat je schoenen goed passen, zowel in de lengte als in de breedte, en dat ze van een kwalitatief materiaal gemaakt zijn. Hiermee én met bovenstaande tips, vind je vast het ideale paar comfortabele werkschoenen.

Lees meer over Comfortabele werkschoenen:

Smalle voeten

Beroepsspecifieke schoenen: essentieel voor werkcomfort

Lees meer
De juiste sneakers om te dragen als hielspoor werkschoenen

De juiste sneakers om te dragen als hielspoor werkschoenen

Lees meer
Zomer werkschoenen

Goede werkschoenen: de zomer editie

Ga naar de tips
Comfortabele schoen

Een comfortabele schoen voor mensen met voetklachten

Lees meer
Brede voeten hakken

3 tips om comfortabele hakken voor brede voeten te vinden

Lees meer

Over welk onderwerp wilt u iets weten?

Word schoenwijzer

Ontvang altijd onze nieuwste tips!