Terug
Terug

Een dagje winkelen op enkellaarsjes voor jouw brede voeten

Herken je dit? Je wilt lekker een dagje gaan winkelen, maar je hebt geen goede schoenen. Alle schoenen in je kast zijn nét iets te krap. Prima voor een paar minuten, maar een hele dag winkelen hou je echt niet vol. Geschikte enkellaarsjes vinden voor je brede voeten kan nog een hele uitdaging zijn. Comfortabele enkellaarsjes speciaal voor brede voeten die er ook nog leuk uitzien? Nee, die liggen niet voor het oprapen. Gelukkig zijn er wel een aantal goede keuzes voor jouw voeten. Daar schiet de Schoenwijzer te hulp! Wij adviseren je over de juiste enkellaarsjes voor brede voeten voor een dagje winkelen.

Een dagje winkelen op enkellaarsjes voor jouw brede voeten

Lekker een dagje erop uit: winkelen met enkellaarsjes voor jouw brede voeten

Zelfs tijdens het winkelen is het belangrijk om goede schoenen te dragen. Je bent immers de hele dag bezig de stad te ontdekken! Oftewel, de winkels in de stad… Voor je voeten, maar ook voor de rest van je lichaam is het belangrijk om goede schoenen te dragen. Je krijgt veel minder snel last van voetklachten, als je altijd goede schoenen draagt. Maar wat zijn goede enkellaarsjes voor brede voeten waar je een hele dag mee kunt winkelen? Allereerst is het belangrijk om te letten op de pasvorm van enkellaarsjes. Een schoen kan namelijk nog zo goed zijn, als hij jou niet goed past dan zijn de enkellaarsjes nog steeds niet goed voor jouw voeten. Voor jouw bredere voeten is het belangrijk dat je een bredere uitvoering van een enkellaars kiest. Hierdoor hebben je voeten meer ruimte en knellen minder snel. Zo kun jij gerust élke winkel eventjes bekijken. Naast de pasvorm, is het voetbed van enkellaarsjes belangrijk als je gaat winkelen. Een goed voorgevormd voetbed kan je voet wat meer ondersteuning bieden, zeker bij brede voeten is een goed voetbed erg prettig. Het derde onderdeel om goed op te letten is het materiaal van de enkellaarsjes. Is het een natuurlijk materiaal, dat zich vormt naar je voet? Dat is bijna altijd de meest comfortabele optie voor jouw enkellaarsjes voor brede voeten. Het materiaal vormt niet alleen naar je voet, het rekt ook lekker mee. Meer ruimte! Hier vind je meer informatie over de breedtemaat van schoenen, met een handige tabel!

Op welke punten moet je letten tijdens het kopen van enkellaarsjes voor brede voeten?

We geven je tips om op te letten als je enkellaarsjes voor brede voeten gaat kopen. Zeker wanneer je last hebt van brede voeten is het belangrijk om de tijd te nemen de schoenen goed te passen. Vragen die je jezelf kunt stellen om te bepalen of de enkellaarsjes goed passen, zijn:

  • Hebben mijn tenen ruimte om te bewegen?
  • Zitten de schoenen ook niet te ruim, waardoor mijn voeten gaat schuiven?
  • Zijn de schoenen gemaakt van materiaal dat zich aanpast aan mijn voeten?
  • Knellen de schoenen nergens?

Bij brede voeten is ruimte echt van belang. Een te smalle schoen kan heel snel pijn gaan doen. En dat is niet wat je wil als je lekker een dagje weg bent! Trouwens, als je toch een dagje gaat winkelen? Pas deze tips dan meteen eens toe, en shop een nieuw paar enkellaarsjes voor jouw brede voeten!

Was dit artikel behulpzaam?

1
0

Meer onderwerpen:

Hallux valgus spalk

Hallux valgus spalk

Lees meer
Verschillende schoenen

Houding verbeteren met de juiste schoenen

Lees meer
Vermoeide voeten

Vermoeide voeten

Lees meer

Over welk onderwerp wilt u iets weten?

Word schoenwijzer

Ontvang altijd onze nieuwste tips!