Terug
Terug

De juiste pantoffels bij brede voeten voor hardlopen

Herken je dit? Je wilt gaan hardlopen, hebt last van brede voeten en zoekt daarvoor pantoffels. Een hele uitdaging, want comfortabele pantoffels die er ook nog leuk uitzien voor brede voeten liggen niet voor het oprapen. Tja, en nu? Daar schiet de Schoenwijzer te hulp! Wij adviseren je over de juiste pantoffels voor brede voeten als je gaat hardlopen.

De juiste pantoffels bij brede voeten voor hardlopen
Brede voeten pantoffels hardlopen

De juiste pantoffels voor hardlopen met brede voeten

Wanneer je gaat hardlopen is het belangrijk om goede schoenen te dragen. Voor je voeten, maar ook voor de rest van je lichaam. Je krijgt veel minder snel last van voetklachten, als je altijd goede schoenen draagt. Maar wat zijn goede pantoffels voor hardlopen als je brede voeten hebt? Allereerst is het belangrijk om te letten op de pasvorm van pantoffels. Een schoen kan namelijk nog zo goed zijn, als hij jou niet goed past dan zijn de pantoffels nog steeds niet goed voor jouw voeten. Naast de pasvorm, is het voetbed van pantoffels belangrijk als je gaat hardlopen. Een goed voorgevormd voetbed kan je voet wat meer ondersteuning bieden, zeker bij pantoffels voor brede voeten is een goed voetbed erg prettig. Het derde onderdeel om goed op te letten is het materiaal van pantoffels. Is het een natuurlijk materiaal, dat zich vormt naar je voet? Dat is bijna altijd de meest comfortabele optie voor jouw pantoffels bij brede voeten.

Waar je op moet letten als je pantoffels koopt voor hardlopen met brede voeten

We geven je tips om op te letten als je pantoffels voor hardlopen met brede voeten gaat kopen. Zeker wanneer je last hebt van brede voeten is het belangrijk om de tijd te nemen de schoen goed te passen. Vragen die je jezelf kunt stellen om te bepalen of de pantoffels goed passen, zijn:

  • Hebben mijn tenen ruimte om te bewegen?
  • Zitten de schoenen ook niet te ruim, waardoor mijn voeten gaat schuiven?
  • Zijn de schoenen gemaakt van materiaal dat zich aanpast aan mijn voeten?
  • Knellen de schoenen nergens?

Was dit artikel behulpzaam?

0
0

Meer onderwerpen:

Brede voeten

Breedtemaat schoenen (inclusief tabel!)

Lees meer
Doorgezakte voeten in de herfst

Hoe je rugklachten door voetklachten kan krijgen

Lees meer
Hallux valgus operatie of niet

Hallux valgus: operatie of niet?

Lees meer
pijnlijke tenen door schoenen

Last van pijnlijke tenen: komt het door je schoenen?

Lees meer

Over welk onderwerp wilt u iets weten?

Word schoenwijzer

Ontvang altijd onze nieuwste tips!